ISLAMABAD - Bij een aanslag op een christelijke school in Pakistan zijn maandag zes doden gevallen. De aanval had plaats in de buurt van de plaats Murree, ten noordoosten van de hoofdstad Islamabad. Onder de slachtoffers zijn geen leerlingen. Het gaat om werknemers van de school en twee voorbijgangers.
aanslag

Vier mensen raakten gewond, toen gewapende mannen op de school schoten. De school werd bezocht door voornamelijk buitenlandse leerlingen en telde ook een groot aantal docenten uit het buitenland. Het is nog niet duidelijk of de schutters het op de school hadden gemunt omdat het een christelijk instuut was, of door de aanwezigheid van buitenlanders.

Christelijke doelwitten

Sinds Pakistan zich vorig jaar achter de Verenigde Staten heeft geschaard in de strijd tegen het terrorisme, hebben zich al verscheidene aanslagen voorgedaan tegen christelijke doelwitten.

In maart kwamen vijf mensen om het leven, onder wie de vrouw en dochter van een Amerikaanse diplomaat, toen onbekenden een granaat naar een kerk gooiden. In Pakistan vormen christenen een kleine minderheid van 2 procent van de bevolking.