Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Woensdag 23 maart: de viering van de Nationale Boomfeestdag, konikpaarden wachten op transport vanuit de Oostvaardersplassen naar Spanje en kinderen gered na instorten Nigeriaanse school.

Circa dertig konikpaarden in de Oostvaardersplassen begeven zich sinds de nacht van dinsdag op woensdag in een vangkraal. Ongeveer 180 van de konikpaarden in het gebied verhuizen naar Spanje en Wit-Rusland. Het transport naar Spanje vindt op korte termijn plaats. (Foto: ANP)

André Hazes repeteert voor Holland Zingt Hazes, een concertreeks met muziek van de in 2004 overleden vader van de zanger. De liedjes van André Hazes senior worden onder meer gezongen door Nick & Simon, Jeroen van der Boom en Xander de Buisonjé. (Foto: ANP)

Een groep olifanten in de Thaise provincie Ayutthaya geniet van een fruit- en groentebuffet. Het land viert woensdag een nationale olifantendag. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor bescherming van de dieren. Thailand heeft minder dan drieduizend wilde olifanten. (Foto: EPA)

Tienduizenden vluchtelingen voelen zich gevangen in massale tentenkampen aan de rand van Syrië. NU.nl is afgereisd naar Libanon om met eigen ogen te zien waarom de vluchtelingen wel graag willen, maar niet naar huis kunnen.

Ook dit jaar planten vele duizenden kinderen planten, struiken en bomen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Vanwege de wind moesten tientallen scholen in de provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant en Zeeland van de viering afzien. (Foto: ANP)

Een stuk plastic uit het zondag neergestorte vliegtuig van Ethiopian Airlines. De Boeing 737 MAX crashte in Ethiopië, waardoor alle 157 inzittenden om het leven kwamen. Reddingswerkers hebben alleen kleine stoffelijke overschotten geborgen. Volgens de luchtvaartmaatschappij zijn er geen lichamen aangetroffen. (Foto: EPA)

Een basisschool in de Nigeriaanse stad Lagos is woensdag ingestort. Er zijn meerdere doden gevallen, maar er zijn ook mensen gered. Reddingswerkers zoeken nog verder naar slachtoffers onder het puin.