DIEMEN - De stoptrein Utrecht-Leiden (over Hilversum - Schiphol) is maandagmorgen in Diemen, vlakbij station Diemen-Zuid, betrokken geraakt bij een ernstig ongeval. De trein reed net na 07.00 uur op brokstukken van een brugleuning van een viaduct, die na een botsing met een kraanwagen op het spoor terecht waren gekomen. Vooral de schade aan brug en kraanwagen zou aanzienlijk zijn.

Een deel van de brugleuning boorde zich door de onderkant van de trein in een eersteklascoupé waar passagiers in zaten. In de trein raakte niemand gewond, meldde de Railverkeersleiding. Volgens de politie en de Railverkeersleiding werd de brugleuning op het spoor gedrukt door de kraan van de kraanwagen die het viaduct had geraakt. De chauffeur raakte daarbij lichtgewond.

Treinverkeer hervat

Door de botsing kwam het treinverkeer tussen Weesp en Schiphol en stil te liggen en reden er geen intercity's tussen Amersfoort en Schiphol. Vlak na 10.00 uur waren beide sporen weer vrij en gingen alle treinen weer rijden. De Railverkeersleiding verwacht dat vertragingen binnen een uur tot het verleden zullen behoren. Alle passagiers die bij het ongeval berokken waren, hebben hun reis inmiddels vervolgd.

Bussen

De NS zette bussen in. Op station Weesp was het niet erg druk. Volgens de Railverkeersleiding kwam dat door de vakantietijd. De tientallen reizigers op station Weesp met Schiphol als bestemming konden omreizen via Amsterdam Centraal of de metro nemen.