RIJSWIJK - In het weekeinde heeft het verkeer aan zeker acht mensen het leven gekost. Op zaterdag reed een bejaarde vrouw van een veerpont in het water. Bij een aanrijding op de N57 bij Goedereede kwamen drie mensen om.

De slachtoffers zijn een 50-jarige vrouw uit Herkingen, een 65-jarige vrouw uit Indonesië en een 54-jarige vrouw uit Voorburg. Drie anderen raakten zaterdagmiddag bij dat ongeval, waarbij vier voertuigen waren betrokken, gewond en zijn in een ziekenhuis opgenomen.

Frontaal

Een 27-jarige automobilist uit Voorburg negeerde een doorgetrokken streep en haalde een auto in. Tijdens die inhaalpoging botste hij frontaal op een tegemoetkomende auto. De auto's raakten twee andere wagens.

Water

Een 86-jarige automobiliste uit Tiel verdronk die middag toen zij bij het verlaten van een veerpont met haar auto bij Wijk bij Duurstede per ongeluk van de pont in het water reed. Dit gebeurde doordat de auto vermoedelijk in de achteruit stond, in plaats van in de vooruit. Twee getuigen die het ongeval zagen gebeuren, sprongen tevergeefs het water in om de vrouw te redden.

Doorgereden

De politie heeft zondagmorgen twee mannen aangehouden die zij verdenkt van betrokkenheid bij de aanrijding vrijdagavond in Breda waardoor een 16-jarige fietsster om het leven kwam. De bestuurder reed na de aanrijding door. De aangehouden mannen zijn een 22-jarige inwoner van Roosendaal en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

In de nacht van vrijdag op zaterdag arresteerde de politie al twee mannen uit Sint Willebrord en Etten-Leur als verdachten in deze zaak. Zij werden in Breda opgepakt in een auto met schade. Na onderzoek bleek echter dat zij niets met de aanrijding te maken hadden.

Aangereden

Bij een verkeersongeval op de Randweg-Noord verongelukte zaterdagavond een 45-jarige inwoner van Steenbergen. De man werd op zijn fiets aangereden door een automobilist en overleed ter plaatse. De politie heeft een 39-jarige automobilist uit Tholen aangehouden. De aangehouden man is na verhoor heengezonden.

Sloot

In Poortvliet kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongen uit de gemeente Tholen om. De 23-jarige bestuurder van de auto waarin hij zat, raakte zwaargewond. De man uit Tholen belandde door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig in een sloot. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Een 33-jarige man uit Eersel kwam vrijdag om bij een verkeersongeval in Postel. In een bocht naar rechts raakte hij door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig kwijt. Hij botste op een rechts van de weg staande boom. De man overleed ter plaatse.