GOUDA - Een wolkbreuk heeft woensdagmiddag in het centrum van Gouda tot wateroverlast geleid. De straten in het stadshart kwamen blank te staan en winkels liepen onder. De brandweer heeft acht auto's ingezet om op vijftig plaatsen in de binnenstad kelders leeg te pompen, in eerste instantie bij het Groene Hart Ziekenhuis en verpleeghuizen.

Een tunnel onder het spoor, een van de belangrijkste toegangswegen van het centrum, moest enige tijd worden afgesloten. De brandweer kon nog niet zeggen hoeveel meldingen van wateroverlast zijn binnengekomen.

De eerste dag van het nieuwe toeristische evenement de Groene Hart Dagen moest door de hoosbui worden afgebroken. Daardoor ging een boerenbruiloft niet door en kwam er een voortijdig einde aan een paardendemonstratie op De Markt. De festiviteiten trokken woensdag duizenden mensen naar de Goudse binnenstad.

De eerste editie van het evenement duurt tot en met vrijdag en komt in de plaats van de Goudse Vee- en Kaastentoonstelling (Goveka). Die bestond vijftig jaar en trok elk jaar tienduizenden bezoekers.