VELSEN - Al vele duizenden bezoekers voor het dansfestival Dance Valley zijn binnen, vertelt D. Luts van organisator United Dance Company zaterdag aan het einde van de ochtend.

Voordat de poorten om 10.00 uur open gingen, stonden duizenden mensen te wachten. De file op de A9, de enige toegangsweg voor bezoekers naar het festivalterrein, was aan het begin van de middag al 12 kilometer lang. Het weer werkt deze achtste editie niet echt mee. Luts: "Het is jammer, maar we weten uit ervaring dat de regen de pret niet hoeft te drukken."

Het openluchtfestival duurt tot 23.00 uur. Op twaalf podia brengen 106 dj's onder wie Michel de Heij, Tom Harding en Roger Sanchez hun muziek ten gehore. De organisatie verwacht 40.000 mensen op het uitverkochte feest.

Vorig jaar trok Dance Valley meer dan 80.000 bezoekers. Toen ontstonden problemen, omdat er voor duizenden mensen geen vervoer was. Verkleumde feestgangers liepen uren in de regen. Tientallen werden met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. Daardoor moest het festival op dwang van de gemeente inkrimpen.