DEN HAAG - LPF-minister Nawijn (Vreemdelingenbeleid en Integratie) ziet af van de wachtgeldregeling die hij bij zijn vertrek bij de IND kreeg. Hij wil niet dat zijn integriteit door de afspraken in het geding komt, heeft zijn woordvoerder zaterdag bevestigd.

Nawijn ging in 1996 met ruzie weg als directeur van de Immigratie en Naturalisatiedienst. Hierbij sprak hij met minister van Justitie Sorgdrager een regeling af, die inhield dat hij tot zijn 65e 70 procent van zijn inkomen zou houden.

Deze regeling heeft Nawijn nu ingeleverd, volgens zijn woordvoerder voor een veel onzekerder toekomst. Als zijn ministerschap ophoudt heeft de -jarige Nawijn recht op hooguit zes jaar wachtgeld.

Ophef

Vorige maand ontstond er ophef over het wachtgeld waar oud-staatssecretaris van Emancipatiezaken Bijlhout (LPF) recht op heeft. Bijlhout, partijgenote van Nawijn, is goed voor twee jaar wachtgeld, ook al was zij slechts enkele uren in functie. Premier Balkenende kondigde in een debat met de Tweede Kamer een versobering van deze regel aan.