VELSEN - Voor de achtste keer is zaterdag Dance Valley. Ruim .000 feestgangers reizen dan af naar recreatiegebied Spaarnwoude. Van 10.00 uur 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds brengen 106 DJ's op twaalf verschillende podia hun muziek ten gehore. Het dancefestival is geheel uitverkocht.

Vorig jaar ontaardde Dance Valley in een totale chaos, omdat er voor duizenden bezoekers na afloop geen vervoer was. Talloze kleumende feestgangers moesten urenlang in de regen lopen. De toegangswegen naar het festivalterrein werden geblokkeerd en taxi's en pendelbussen konden niet meer rijden. Zevenhonderd bezoekers raakten onderkoeld en tientallen kwamen in het ziekenhuis terecht. De organisatie van Dance Valley zegt er dit jaar alles aan te hebben gedaan om herhaling te voorkomen. Het aantal kaarten is daarom meer dan gehalveerd, van 90.000 naar 40.000.

Maar belangrijker is volgens organisator B. Bout dat dit jaar iedereen hetzelfde draaiboek gebruikt. Vorig jaar hanteerden de politie, de verkeersregelaars en de organisatie verschillende draaiboeken, waardoor de toe- en afvoer van de bezoekers in het honderd liep.

Afgesloten

De gemeente Velsen heeft een van de toegangswegen naar het festivalterrein, de N202, afgesloten voor al het verkeer. De weg is alleen open voor pendelbussen. Mensen met eigen vervoer kunnen het recreatiegebied alleen via de A9 bereiken. Kaartjes worden al gecontroleerd bij de ingang van de parkeerplaatsen en bij het instappen op de pendelbussen. De organisatie wil voorkomen dat mensen zonder kaartje alsnog naar het festivalterrein afreizen.