DORDRECHT - Rochelle, het 4-jarige zusje van de vermoorde Rowena, wordt dinsdag 6 augustus definitief geplaatst in een kinderpsychiatrisch ziekenhuis. De opname vloeit voort uit een vorige maand genomen besluit van de rechter.

Rowena, beter bekend als het Meisje van Nulde, werd vorig jaar vermoord. Haar lichaam werd in stukken gesneden. Delen daarvan doken op bij strand Nulde en in Hoek van Holland. Justitie vervolgt de moeder van Rowena en haar vriend wegens betrokkenheid bij de gewelddadige dood van het kind. Het strafproces tegen het tweetal is nog niet afgerond.

Rochelle verbleef sinds het begin van de affaire op verschillende opvangadressen. Momenteel is zij ondergebracht bij haar grootouders. Volgens deskundigen kan zij daar niet blijven en moet het kind worden verpleegd in een psychiatrisch ziekenhuis. De rechter heeft dat oordeel, conform het advies van de Stichting Jeugdbescherming Dordrecht, overgenomen. Jeugdzorg heeft de voogdij over de kleuter.

/NIEUWSWanda Rikkers bevalt van dochter in gevangenisRochelle Rikkers gruwelijk mishandeldRochelle getuige van moord op RowenaPsycholoog vertelt Rochelle over moord op zusjeRochelle Rikkers naar pleeggezin

/NIEUWSVader Rochelle Rikkers verzet zich tegen besluit rechtbank Meisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)'Meisje van Nulde' begraven in DordrechtRomp en hoofd van meisje horen bij elkaarStiefvader Rowena was agent