AMSTERDAM - Voorlopig is er geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Centraal Station (CS) en Sloterijk en CS. Volgens ProRail zijn de herstelwerkzaamheden na de ontsporing van maandagochtend in volle gang, maar kan er nog geen prognose gegeven worden wanneer de eerste treinen weer kunnen rijden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Ook woensdag, als het nautisch evenement Sail begint, is er beperkt treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Centraal Station (CS) en Sloterdijk en CS. Die verwachting sprak spoorbeheerder ProRail dinsdagochtend uit.

Volgens ProRail zijn er woensdag bij de aanvang van de reguliere dienstregeling waarschijnlijk twee sporen beschikbaar op CS. Hoewel er dan treinen kunnen rijden, zullen dat er aanzienlijk minder zijn dan normaal.

Door de ontsporing van een intercity werd de bovenleiding weggerukt. Volgens ProRail is de ontspoorde locomotief dinsdagochtend afgevoerd. De ontspoorde treinstellen waren maandagavond al afgevoerd. Dinsdag is een noodportaal boven twee sporen gezet, waaronder bovenleidingen worden gehangen. Als dat klaar is, is er weer beperkt treinverkeer mogelijk.