Dance Parade in goede sfeer verlopen (beeldverslag)

ROTTERDAM - De negende editie van de Fast Forward Dance Parade in Rotterdam is in goede sfeer verlopen. Volgens de organisatie stonden zaterdag ongeveer 400.000 mensen langs de route.


Housende stoet rijdt met slakkengang door Rotterdam | C. Paludanus

De politie hield in totaal 32 mensen aan, onder wie een parachutist die op het evenemententerrein aan het eind van de parade was geland. Ook een man die een vrouwelijke agent onzedelijk betastte, werd ingerekend.


Danceliefhebbers bij de Rotterdamse Erasmusbrug | Job Genders

De FFWD Heineken Dance Parade bestond uit veertig vrachtwagens met DJ's, pompende bassen en schaars geklede dansers en danseressen.


De parade bestond uit veertig vrachtwagens | Job Genders

De housende stoet reed met een slakkengang van de Mathenesserlaan via de Erasmusbrug naar de Brede Hilledijk in Katendrecht. De optocht deed over de ruim 4,5 kilometer zes uur.


Deze dansende dame lijkt het in Rotterdam zeer naar haar zin te hebben, evenals de man die haar bekijkt | Otto Goedhart

Een woordvoerder van de organisatie zei niet alleen blij te zijn met het goede verloop van de negende danceparade, maar ook met het weer. De afgelopen dagen waren koud en nat en ook zondag worden weer buien verwacht. Zaterdagmiddag scheen af en toe de zon en bleef het droog. "We zijn zo blij dat het droog is gebleven en het was 20 tot 21 graden."


Een schaars geklede dame op een van de veertig vrachtwagens | Paul Wenting

De Rotterdamse politie was ook tevreden. Grote problemen deden zich niet voor. De meeste van de twaalf arrestanten werden opgepakt voor mishandeling, belediging en drugsbezit. Tijdens een preventieve fouillering hield de politie een man aan met zeventien XTC-pillen.


DJ Michel de Hey | Sander Wind

De EHBO-posten behandelden in totaal ongeveer 125 mensen. Ambulances rukten 19 keer uit en vervoerden in tien gevallen mensen naar het ziekenhuis. Het ging voornamelijk om fracturen, kleine verwondingen en problemen door alcohol en drugs of een combinatie daarvan.

Op Katendrecht had zaterdagavond een groots opgezet feest plaats met bekende DJ's als Michel de Hey, Ferry Corsten, Bennie Rodrigues en een optreden van de Audio Bully's. Voor dit feest waren tussen de 20.000 en 25.000 kaartjes verkocht.


DJ Ferry Corsten op de Dance Parade | Sander Wind

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie