Ontsnapte illegaal nog niet terecht

AMSTERDAM - De man die vrijdagmiddag op de A67 in de buurt van het Limburgse Helden uit een politiebusje sprong, is nog niet terecht. Volgens politiewoordvoerder Annemiek Mols heeft de politie ook geen idee waar zaterdag gezocht moet worden. Daarom wordt er met minder mensen gezocht.

De 23-jarige man uit Bosnië was onderweg van Sittard naar Venlo om daar te wachten op zijn uitzetting. Hij was illegaal in Nederland. Volgens Mols moet bij de zoektocht ook rekening worden gehouden met het delict waarvan hij verdacht wordt.

"Op dit moment is dat alleen vernieling van een politiebusje. Plus het feit dat we geen idee hebben waar we moeten gaan zoeken, gaan we niet met man en macht uitrukken. Als we weer aanwijzingen hebben, zullen we daar zo snel mogelijk achteraan gaan."

De Bosniër sprong vrijdag uit een busje dat met 100 kilometer per uur over de snelweg reed. Hij belandde op zijn rug in de berm en vluchtte door een maïsveld. De politie heeft daarna met tien medewerkers, een speurhond en een helikopter vergeefs het gebied rond de snelweg afgezocht. Mogelijk is hij gewond.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie