Peuter beklimt hoogste berg Engeland

LONDEN - Simpele chocoladekoekjes hebben een Britse peuter opgestuwd tot ongekende hoogte. De tweejarige Elisha Smith is mogelijk de jongste persoon die op eigen kracht de hoogste berg in Engeland, de 978 meter hoge Scafell Pike, heeft beklommen.

Haar ouders hadden het meisje tijdens de wandeling in het Lake Disctrict willen dragen, maar het kind rende zelf de berg op. Tijdens de wandeling kreeg zij chocoladekoekjes te eten, het enige wat haar vader en moeder bij zich hadden, zo meldde de krant The Daily Mail op zaterdag.

Na deze prestatie zal Elisha nieuwe uitdagingen voorgeschoteld krijgen, aldus vader Shane Smith. Nog voor haar derde verjaardag zal zij los worden gelaten aan de voet van Mount Snowdon, de hoogste berg van Wales die 1085 meter meet en bij Ben Nevis, de Schotse top die met 1344 meter ook de hoogste berg van Groot-Brittannië is. Elisha zal dan moeten bewijzen of zij net zo ambitieus is als haar ouders, die de beklimmingen graag in het Guinness Book of Records willen terugzien.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie