VENLO - Een 23-jarige man uit Bosnië is vrijdagmiddag rond 18.00 uur op de A67 bij Helden uit een politiebus gesprongen. De arrestant, die illegaal in Nederland verblijft, ging er vervolgens vandoor. De politie doorzocht in de uren daarna tevergeefs een maïsveld en de bossen in de buurt, bevestigde een woordvoerster van de politie vrijdagavond.

De man was vanuit gevangenis De Geerhorst in Sittard onderweg naar het politiebureau in Venlo in afwachting van zijn uitzetting. Hij trapte volgens de politie een deur open en sprong uit de bus, toen die met rond 100 kilometer per uur over de snelweg reed. Hij viel daarbij hard op zijn rug, maar krabbelde op en verdween.

Gestaakt

De politie heeft de zoektocht vrijdagavond rond acht uur gestaakt, nadat de speurhond geen duidelijk spoor meer had gevonden. In totaal werden tien agenten ingezet om te zoeken. Een politiehelikopter moest de zoektocht afbreken wegens gebrek aan brandstof.

De man hing na het intrappen van de met een kinderslot beveiligde deur een tijdje in de deuropening. Hij kon op dat moment niet springen omdat de politieauto met 120 kilometer per uur op de linkerrijstrook een vrachtwagen inhaalde.

Rug

Toen de agenten merkten dat de man uit de deur hing, beperkte de bestuurder de snelheid tot 100 kilometer per uur en ging op de rechterbaan rijden. Daarop sprong de man uit de auto en kwam hij op zijn rug in de berm terecht. Hij wist via een maïsveld te ontkomen, aldus de politie.