De Boeing 747 van reisorganisatie Corendon is in de nacht van zaterdag op zondag geparkeerd bij het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Er waren 57 parkeerbewegingen voor nodig.

Het afgedankte en gestripte toestel werd de afgelopen nachten stukje bij beetje verplaatst van Schiphol naar de tuin van het hotel.

De jumbojet moest daarvoor op een zware trailer weilanden en sloten doorkruisen en de A9 oversteken. De snelweg was daarvoor in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd geblokkeerd.

De Boeing wordt een "experience center". Er komt een 5D-attractie in, waar bezoekers turbulentie kunnen ervaren. Ook kunnen ze een "wing walk" maken: een wandelingetje op de vleugel.

Boeing van Corendon komt aan bij Village Hotel
93
Boeing van Corendon komt aan bij Village Hotel

Eigenaar zei dat Corendon transport 'nooit had moeten doen'

Atilay Uslu, de eigenaar van Corendon, zei eerder tegen NU.nl dat hij de verplaatsing naar eigen zeggen "nooit had moeten doen". Het leek er eerst ook op dat het niet ging lukken. "We moesten met 22 instanties onderhandelen. Dat wist ik niet", aldus Uslu. Het kostte Uslu zes maanden om een vergunning te krijgen bij de gemeente.

Over de exacte kosten wilde Uslu niets zeggen, maar volgens hem heeft het transport Corendon zeker "een aantal miljoenen" gekost.

"Wie a zegt, moet ook b zeggen", aldus Uslu. "We komen ons woord na, maar of ik er blij mee ben, is een andere vraag. Commercieel gezien had ik het nooit moeten doen."

Corendon vervoert Boeing 747 via snelweg en weilanden
145
Corendon vervoert Boeing 747 via snelweg en weilanden

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!