Terrasje pikken in Amsterdam kostbare bezigheid

AMSTERDAM - Wie op het Leidsche- of Rembrandtplein in Amsterdam twee fluitjes (bier), twee rosé en twee frisdrank bestelt, is 14,48 euro kwijt. De hoofdstad heeft dankzij die prijzen de duurste terrassen van Nederland.

Dezelfde bestelling op een terras in Eindhoven kost 11,08 euro, waarmee de Brabantse gemeente de goedkoopste terrassenstad is.

De cijfers komen uit een onderzoek van horeca-adviesbureau Spronsen & Partners, dat donderdag is gepubliceerd. Het bureau nam plaats op terrassen in 21 grote steden en bestelde overal hetzelfde: twee pils, twee rosé en twee fris.

Dordrecht

Amsterdam, Rotterdam en Haarlem voeren de lijst aan met de duurste terrassen. Eindhoven (21e), Dordrecht (20e) en Enschede (19e) zijn de goedkoopste steden. Dordrecht heeft tevens de eer dat in die stad voor een biertje het minst hoeft te worden betaald: 1,55.

BOB

Ook voor de BOB is Dordrecht voordelig, want een frisdrankje kost er 1,60, de laagste prijs van de 21 gemeenten. In Amsterdam kost datzelfde glaasje fris 2,21 euro. De prijzen zijn dit jaar vergeleken met die van 2004 met 2,1 procent gestegen.

Doorzakkers

De meeste onderzochte terrassen moeten tegen 01.00 uur sluiten. In Enschede en Rotterdam mogen doorzakkers blijven zitten tot respectievelijk 04.00 en 05.00 uur. Volgens de onderzoekers zijn de trends dit jaar ice-koffie en caffiato's, ijskoude cappuccino.

Bitterballen zijn uit, olijven en nacho's zijn in. Rosé blijft onverminderd populair, zowel bij vrouwen als mannen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie