Politie houdt elf gewelddadige jongeren aan

TILBURG - De politie in Tilburg heeft in drie weken tijd elf jongeren aangehouden die zich zouden hebben bezighouden met bedreiging, mishandeling, openlijke geweldpleging en brandstichting. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De elf waren vooral actief in de Kruidenbuurt in Tilburg, waar de hanggroepjongeren een ware plaag vormden.

De afgelopen zomermaanden kreeg de politie veel klachten van bewoners in de Kruidenbuurt over geluidsoverlast, vechtpartijen en intimidatie van voorbijgangers en bewoners. De politie schroefde het aantal surveillances op en de wijkagent liet vaker zijn gezicht zien. Volgens de politie konden deze maatregelen niet voorkomen dat het geweld van de jongeren escaleerde.

Molotovcocktail

De groep jongeren opereerde in wisselende samenstelling. Ze bedreigden mensen met messen of sloegen ze in elkaar. Wie iets van de overlast zei, kreeg er van langs. Bij een echtpaar dat was mishandeld en dat daarvan aagifte had gedaan, werd kort daarop een molotovcocktail naar binnen gegooid. De fles brak niet, waardoor er geen brand uitbrak.

Drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vijf jongens zijn weer vrijgelaten en drie zitten er nog vast. De verdachten zijn 13 tot 18 jaar oud en komen allen uit Tilburg. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Tip de redactie