Apache ingezet bij jacht op overvallers

AMSTERDAM - De politie in Tilburg heeft woensdag de marechaussee en een Apache gevechtshelikopter ingezet om jacht te maken op vier overvallers. De vier overvielen omstreeks 11.00 uur met geweld een growshop in Tilburg. Tijdens hun vluchtpoging dwongen zij met een vuurwapen een automobilist zijn auto af te staan. Dat zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. Twee overvallers zijn in Antwerpen aangehouden.

Het gaat om een Fransman van 25 jaar en een man wiens identiteit nog niet bekend is. Volgens hem zijn vermoedelijk nog twee verdachten voortvluchtig.

De overvallers gebruikten tijdens de overval 'fors geweld', zowel tegen de medewerkers als tegen een klant van de winkel. Na de overval gingen zij ervandoor in een auto met een Frans kenteken. Daardoor ontstond bij de politie direct het vermoeden dat de overvallers richting Belgiƫ zouden gaan. Daarop werd de Belgische politie gewaarschuwd. Omdat vliegbasis Gilze-Rijen ook in de buurt ligt, vroeg de politie de luchtmacht om versterking.

Bij de vluchtpoging reden de overvallers op de A58 in de richting van de Belgische grens over de vluchtstrook. "Vermoedelijk zijn ze daar de macht over het stuur kwijtgeraakt, want ze zijn over de weg tegen de linkervangrail aangebotst", zegt Van Hooijdonk. De overvallers zijn daarop uitgestapt en dwongen een Nederlander zijn auto af te staan. Daarna zijn zij verder richting Belgiƫ gereden.

Tip de redactie