Afscheid kinderen Tolbert zonder incidenten

GRONINGEN - In gescheiden diensten hebben de biologische vader en moeder woensdag afscheid genomen van de twee kinderen die ruim een week eerder om het leven kwamen bij het familiedrama in Tolbert.

De ceremonies en het afscheid op de begraafplaats vonden dubbel plaats, omdat de vader dreigde zijn ex-vriendin iets aan te doen. De kinderen zijn vermoedelijk om het leven gebracht door haar nieuwe vriend. De herdenkingen verliepen zonder incidenten.

In de aula van begraafplaats Selwerderhof in Groningen was in de ochtend eerst de uitvaartdienst voor de biologische vader en zijn verwanten. In het kerkje van Noorddijk nabij de begraafplaats volgde aan het begin van de middag de plechtigheid voor de moeder en ongeveer twintig anderen.

De moeder kwam op krukken de kerk binnen, omdat ze haar been brak toen ze vorige week van het balkon sprong om aan haar gewelddadige vriend te ontkomen. Haar zoontje Daniël (2) en dochtertje Damaris (4) lukte dat niet.

Buiten het kerkje werden de kisten weer overgedragen aan de vader. Een tiental agenten zag erop toe dat dat zonder incidenten verliep.

Duiven

De vader begeleidde de kisten naar het kerkhof, waar ongeveer honderd genodigden ballonnen oplieten en duiven loslieten. Nadat het gezelschap de begraafplaats had verlaten en de politie het terrein had gecontroleerd, kreeg de moeder tot slot de gelegenheid om afscheid te nemen.

De GGD presenteert donderdag de resultaten van een onderzoek naar de hulpverlening aan het gezin. De biologische vader van de kinderen uitte eerder dit jaar al zijn zorgen over de nieuwe vriend van zijn voormalige partner. De verdachte zit vast.

Tip de redactie