Dutroux kan smartengeld niet betalen (video)

BRUSSEL - De Belgische kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux kan het smartengeld waartoe hij is veroordeeld, niet betalen. Dat is ook het geval bij zijn ex-vrouw Michelle Martin en zijn hulpje Michel Leliëvre.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dutroux bezit wel enkele woningen, maar die blijken beladen met zware hypotheekschulden. De anderen waren al praktisch blut. De daders waren veroordeeld tot vele tonnen schadevergoeding, zoals een half miljoen euro voor Sabine Dardenne die 81 dagen vastzat in Dutroux' sekskelder.

De ouders van de vermoorde An Marchal en Eefje Lambrechts hebben dinsdag een beroep gedaan op een overheidsfonds. Dat fonds keert maximaal 62.000 euro uit per geval als de daders geen geld hebben. Een besluit wordt verwacht op 19 augustus. Dutroux had de ouders aanvankelijk 100.000 moeten overmaken.

De ouders van de vermoorde kinderen hebben nog een rechtszaak lopen tegen de Belgische staat. Ze vinden dat de overheid Dutroux in 1992 nooit vervroegd had mogen vrijlaten. Dan zouden de kinderen nog hebben geleefd, redeneren de nabestaanden.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie