Ziekenhuis waarschuwt voor kortsluiting in pacemakers

DEN HAAG - Het Medisch Centrum Haaglanden roept zestig mensen op in verband met een klein risico aan hun pacemaker. Dat heeft het ziekenhuis dinsdag bevestigd na een bericht van RTV West. Enkele andere ziekenhuizen in de regio willen ook patiënten met dezelfde types pacemakers zien, andere vinden dat weer niet nodig.

De firma Guidant maakte drie weken geleden bekend dat er kleine problemen zijn met twee soorten van de eigen pacemakers. Het gaat om de Ventak Prizm 2 (geproduceerd op of voor 16 april 2002) en de Contak Renewal 1 en 2 (geproduceerd op of voor 26 augustus 2004).

In beide gevallen is bij 0,1 procent van deze apparaatjes vastgesteld dat er tijdens afgifte van signalen een kortsluiting is ontstaan. Het apparaat is daardoor enigszins beschadigd en functioneert minder. In Nederland hebben ruim vierhonderd mensen een van de genoemde pacemakers.

Volgens Medisch Centrum Haaglanden zijn de riscico's bijzonder klein. Onder de zestig mensen die door dit ziekenhuis zijn opgeroepen, zijn ook al degenen die toch al aan vervanging van hun pacemaker toe waren.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie