Straf voor HIV-besmette ontuchtpleger nog onbekend

ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen heeft dinsdag de 35-jarige Peter S. uit Epe schuldig verklaard aan ontucht met zijn neefje. De man misbruikte hem tussen 1996 en 2005, terwijl hij wist dat hijzelf was besmet met HIV, het virus dat aids kan veroorzaken. De rechtbank achtte hem daarom ook schuldig aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Maar de rechtbank legde nog geen straf op, omdat er een rapport over zijn behandeling ontbreekt. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie drie jaar celstraf en tbs met voorwaarden voor ontucht en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Geen aangifte

Het neefje was pas twaalf jaar oud toen het seksuele misbruik begon. De familie bleek op een gegeven moment op de hoogte, maar deed geen aangifte. Het slachtoffer zette die stap echter wel.

Aanvankelijk deed de politie Epe daar niets mee, wat de agenten tijdens de zitting op een reprimande van rechter Elders kwam te staan. Uit onderzoek is gebleken dat de Epenaar een beperkte ontwikkeling heeft. Hij is maar gedeeltelijk verantwoordelijk voor hetgeen hij heeft gedaan. S. leeft bovendien samen met zijn familie een afgezonderd bestaan.

Na tests is gebleken dat de neef niet is besmet met HIV. De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden.

Zuuk

S. was eerder al verdachte van brandstichting in de zaak-'Zuuk'. Dit buurtschap in Gelderland werd sinds 1998 geteisterd door brandstichtingen, schriftelijke bedreigingen en vernielingen. Justitie staakte begin dit jaar de zoektocht naar de dader(s) van de reeks misdrijven in Zuuk.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie