Politie pakt lookalike tbs'er op (video)

ROTTERDAM - In tegenstelling tot een eerder bericht dinsdagmiddag is Marciano Ernst nog niet aangehouden. De politie had in Rotterdam een man aangehouden die op hem leek, zo meldt BN/De Stem dinsdag. De man bleek geen identificatiepapieren op zak te hebben. Na kort onderzoek bleek het niet om de voortvluchtige tbs'er te gaan.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Loco-burgemeester Van der Weegen van Bergen op Zoom zou rond het middaguur bekend hebben gemaakt dat Ernst gearresteerd was. Ernst liep donderdagmiddag weg bij de tbs-inrichting van GGZ WNB in Halsteren.

Justitie maakte de ontsnapping van Ernst zaterdag bekend. Wanneer de man geen medicijnen gebruikt, kan hij gewelddadig worden. De Surinamer werd in 1997 veroordeeld wegens een geweldsdelict in Rotterdam. Donderdag liep hij weg uit een kliniek in het Brabantse Halsteren. De man zou zonder begeleiding van het ene paviljoen naar het andere lopen, maar ging ervandoor. Om het terrein van de kliniek staat geen hek.

Volgens persofficier H. Hambeukers hebben de 85 tips die de politie tot nu toe binnen heeft gekregen nog niets opgeleverd. Ook zei hij dat justitie na de twee eerdere opsporingsberichten gaat proberen via RTV Rijnmond tips binnen te krijgen.

Dinsdagavond zal elk uur na het journaal een opsporingsbericht uitgezonden worden op de regionale zender. "We gaan het nog eens proberen in de regio waar hij vandaan komt", zei Hambeukers.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie