Begrafenis omgebrachte kinderen Tolbert woensdag

TOLBERT - De begrafenis van de twee kinderen die vorige week in Tolbert door geweld om het leven kwamen, is woensdag rond 14.00 uur op de begraafplaats Noorddijk in Groningen. Dat heeft een woordvoerder van Monuta uitvaartzorg dinsdag laten weten.

In de ochtend zijn er twee uitvaartplechtigheden: om 10.30 uur in de aula van begraafplaats Selwerderhof in Groningen en aansluitend in de nabijgelegen kerk. De eerste plechtigheid is bedoeld voor de biologische vader van de kinderen en zijn verwanten. Tijdens de tweede plechtigheid in het kerkje van Noorddijk, enkele kilometers verderop, herdenken de moeder en haar familie de twee omgebrachte kinderen.

Ook op de begraafplaats zelf worden twee gescheiden herdenkingen gehouden, liet een woordvoerder van de familie eerder weten. De nabestaanden hebben aangegeven geen prijs te stellen op aanwezigheid van de media. De biologische vader van de kinderen heeft in diverse media gedreigd dat hij de moeder tijdens of na de plechtigheid iets zou aandoen.

De kinderen Damaris (4) en Daniël (2) werden vorige week maandag in Tolbert om het leven gebracht. De 46-jarige vriend van de moeder is vermoedelijk de dader. Hij is aangehouden voor de moord op de kinderen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie