NOORDWIJK - Dertien Nederlanders die zondag gewond raakten bij een ongeval met een vrachtwagen in Kenia, komen donderdagochtend met het vliegtuig in Nederland aan.

Het reisgezelschap van de organisatie Sawadee raakte betrokken bij een ongeluk toen de open vrachtwagen waarin de toeristen reden van de weg raakte en vervolgens kantelde. Twee toeristen raakten daarbij ernstig gewond, maar niet levensbedreigend. Zij liepen meerdere botbreuken op.

Volgens alarmcentrale EuroCross International, die de repatriëring van de gewonden regelt, vertrekt de groep gewonden woensdagmiddag vanaf de luchthaven van Nairobi. De slachtoffers worden begeleid door zes hulpverleners van de alarmcentrale.

Een gewonde vrouw wordt, in gezelschap van haar partner en een verpleegkundige, liggend op een stretcher vervoerd. De overige getroffenen reizen per business class en worden begeleid door een verpleegkundige, een arts en drie hulpverleners. Ook de directeur van Sawadee reist met de slachtoffers mee. Na aankomst in Nederland worden drie van de patiënten overgebracht naar een ziekenhuis.

Het reisgezelschap bestond uit veertien personen en een reisleidster. Twee leden van de groep hebben er echter voor gekozen niet met hun reisgenoten terug te keren en hun reis in Kenia af te maken.