Bankrovers maken 58 miljoen buit via tunnel (video)

RIO DE JANEIRO - Een bank in het noordoosten van Brazilië is slachtoffer geworden van een van de grootste bankroven uit de wereldgeschiedenis. Onbekenden groeven een 80 meter lange tunnel en gingen ervandoor met een bedrag van ruim 58 miljoen euro. De bankroof werd maandag ontdekt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de autoriteiten in de stad Fortaleza moeten de dieven drie maanden bezig zijn geweest met het graven van de tunnel. "Het is iets dat je ziet in films", aldus onderzoeksleider Francisco Queiroga van de federale politie.

De daders hadden een huis gehuurd van waaruit zij met hun graafwerkzaamheden waren begonnen. Zij hadden een hoveniersbedrijf als dekmantel, zodat zij grote hoeveelheden aarde konden afvoeren zonder argwaan te wekken. De politie vermoedt dat tot twintig personen bij de roof betrokken zijn geweest.

De tunnel, die versterkt was met plastic en voorzien was van een houten vloer en elektrische verlichting, eindigde recht onder de kluis van de bank. Het is de politie een raadsel hoe de dieven door de betonnen vloer van de kluis konden breken en 3,5 ton aan papiergeld konden stelen, zonder de bewegingssensoren te activeren.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie