Nederlandse kitesurfer in 8 uur Noordzee over

ZANDVOORT - De 37-jarige kitesurfer Stef de Jong is maandag in net iets minder dan acht uur de Noordzee overgestoken. Hij begon samen met collega Gerhard van Geest om 10.09 uur in het Engelse Lowestoft aan de overtocht. Van Geest moest onderweg door pech afhaken. De Jong kwam om 18.02 uur aan op het strand van Zandvoort, deelde een woordvoerster mee.

De twee boarders waren aan hun avontuurlijke oversteek begonnen om een wereldrecord en misschien wel een vermelding in het Guinness Book of Records te behalen.

Volgens de woordvoerster van de organisatie is de kans groot dat beide doelen zijn gehaald. Volgens haar is nog niemand eerder de Noordzee tussen Engeland en Nederland per kiteboard overgestoken. Eind jaren negentig heeft wel iemand op een surfplank de oversteek gemaakt.

De Jong heeft de 160 kilometer lange oversteek zonder problemen voltooid. Volgens de woordvoerster was hij na zijn lange tocht goed aanspreekbaar en had hij geen last van lichamelijke ongemakken. Wel was het erg koud onderweg. De kitesurfer werd feestelijk onthaald op het Zandvoortse strand. Zijn vriendin viel hem huilend in de armen en De Jong kreeg champagne.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie