AMSTERDAM - De organisatie van het housefestijn Dance Valley verwacht aanstaand weekeinde geen grote problemen met de toe- en afvoer van bezoekers. Het festivalterrein in het recreatiegebied Spaarnwoude is voor de 40.000 feestgangers dit jaar makkelijk te bereiken.
Dance Valley

Dance Valley ontaardde vorig jaar in een totale chaos, omdat er voor duizenden bezoekers geen vervoer was. Talloze kleumende feestgangers moesten na afloop urenlang in de regen lopen. Toegangswegen naar het festivalterrein raakten geblokkeerd en taxi's en pendelbussen konden niet meer rijden. Zevenhonderd bezoekers raakten onderkoeld en tientallen kwamen in het ziekenhuis terecht.

"Wij betreuren de gebeurtenissen na afloop van Dance Valley ten zeerste. Dat kan en mag nooit meer gebeuren", zegt directeur B. Bout van het evenementenbureau UDC, dat Dance Valley organiseert. Het aantal bezoekers is daarom dit jaar meer dan gehalveerd, van 90.000 naar 40.000.

Ook heeft de organisatie in samenwerking met de politie, de brandweer en de gemeente Velsen een nieuw aangepast vervoersplan opgezet. De organisatie zet 250 pendelbussen in en heeft 250 mensen ingehuurd om het verkeer te regelen. De gemeente sluit een van de toegangswegen, de N202, af om chaos te voorkomen. De enige manier om het festival te bereiken is via de A9.

Het housefestijn begint zaterdag al om 10.00 uur en gaat door tot 23.00 uur. Op twaalf podia geven 106 DJ's de verschillende substromingen te horen binnen de hedendaagse dance muziek, van 'Hard Dance' tot 'Ambient'. De organisatie heeft voor de vijfhonderd toiletten 25.000 rollen toiletpapier ingekocht.

/REACTIES
De chaotische uittocht van Dance Valley