GRONINGEN - Het is onzeker of de uitvaart van de twee kinderen die vorige week in Tolbert door geweld om het leven kwamen, woensdag kan doorgaan. Dat zei advocaat J. De Ruijter De Wildt van de moeder van de slachtoffertjes maandag. Volgens de raadsman kan de politie de veiligheid tijdens de plechtigheid niet garanderen.

De begrafenisondernemer eist echter dat de veiligheid zwart op wit gegarandeerd wordt. De betrokkenen zijn van plan tijdens de uitvaart twee gescheiden plechtigheden te houden, een voor de biologische vader met diens verwanten en een voor de moeder van de kinderen. De biologische vader heeft in diverse media gedreigd dat hij de moeder wat zou aandoen tijdens of na de plechtigheid.

Veiligheid

De politie laat weten dat er een gesprek met de advocaat heeft plaatsgevonden en dat er juist goede afspraken zijn gemaakt over de veiligheid tijdens de uitvaart. "De politie gaat er vanuit dat de uitvaart gewoon doorgaat", laat een woordvoerder weten. "Wij snappen niets van deze klacht."

De vierjarige Damaris en tweejarige Daniël werden vorige week maandag in Tolbert om het leven gebracht. De 46-jarige vriend van de moeder is vermoedelijk de dader. Hij is aangehouden voor de moord op de kinderen.