Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Roermond celstraffen van 16 maanden tot 4,5 jaar geëist tegen zeven verdachten van een groot aantal snel- en ramkraken en autodiefstallen. Een achtste verdachte hoorde maandag een eis van 240 uur werkstraf.

Volgens het OM pleegden de verdachten in 2013 en 2014 in Zuid-Limburg en het Duitse grensgebied tientallen snel- en ramkraken en inbraken. De buit bestond voornamelijk uit sigaretten.

De nachtelijke inbraken en ramkraken in onder meer supermarkten, tabakswinkels, drogisterijen en tankstations veroorzaakten veel materiële schade. Het OM noemde de bende een ware plaag voor de winkeliers.

Het OM hield bij de eisen voor de zeven verdachten rekening met de lange duur van de behandeling van deze zaak. Hierin werden eerder al enkele minderjarige verdachten veroordeeld. Ook is een van de helers van de bende al in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel.

De rechtbank trok in totaal 2,5 week uit voor de grote zaak.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!