Arrestaties voor bommelding Monaco aan de Maas (video)

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft zaterdag drie mensen aangehouden, nadat zij per mail hadden gedreigd de race-demonstraties van Monaco aan de Maas te ontregelen door explosieven te laten ontploffen. De politie maakte maandag bekend dat het gaat om een 21-jarige vrouw en twee mannen (18 en 26) uit Rotterdam.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het dreigement kwam zaterdagmiddag per e-mail binnen op de redactie van De Telegraaf. De krant meldt dat het bericht uit naam van moslims is geschreven, maar trekt sterk in twijfel of de afzenders daadwerkelijk moslims zijn.

Explosieven

De bommen zouden zondag op het parcours in de binnenstad ontploffen. De politie heeft het circuit uitgebreid onderzocht, maar vond geen explosieven. Na verhoor moet duidelijk worden waarom het drietal dreigde met bommen.

In juni werd ook al een Rotterdams evenement bedreigd. De politie hield kort voor de Red Bull Air Race vier mannen aan. De mannen hadden op een internetforum opmerkingen gemaakt over de vliegshow waarbij onder meer onder de Erasmusbrug werd gevlogen. Ze hadden het over vuurwerk en een van hen meldde dat hij voor de brug een rookboei kon aansteken als de vliegtuigen eronderdoor zouden vliegen.

Justitie stuitte op de uitlatingen en lichtte de mannen, drie Rotterdammers en een inwoner van Krimpen aan de Lek, van hun bed. Eind juli liet justitie weten dat het viertal niet zou worden vervolgd, wegens gebrek aan bewijs.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie