Het kunstwerk dat kunstenaar Banksy afgelopen juni op de nooddeur van de Parijse Bataclan-club schilderde, is gestolen. De dieven zouden in de nacht van vrijdag op zaterdag met slijpmachines hebben toegeslagen.

Op camerabeelden zou te zien zijn hoe het kunstwerk met deur en al in een vrachtwagen wordt geladen, meldt het Franse LCI.

De burgemeester van het elfde arondissement reageert ontdaan. "Dit silhouet werd gratis door de kunstenaar gemaakt. Het was een altruïstisch gebaar om respect te betuigen aan de slachtoffers van de aanslag en hun naasten. Ik betreur het zeer dat mensen het hebben meegenomen zonder na te denken over de betekenis van het kunstwerk."

De stencil-graffiti van Banksy werd op 25 juni ontdekt op de deur van de Bataclan. In die uitgaansgelegenheid pleegden moslimextremisten tijdens een concert op 13 november 2015 een aanslag, waarbij negentig slachtoffers vielen.

Eerbetoon bij Bataclan vermoedelijk van Britse kunstenaar Banksy
47
Eerbetoon bij Bataclan vermoedelijk van Britse kunstenaar Banksy

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!