TIEL - Een 4-jarig jongetje uit Gorinchem heeft zondagmorgen in alle vroegte zijn moeder de schrik van haar leven bezorgd door voor dag en dauw hun logeeradres in Tiel te verlaten en aan de wandel te gaan.

Er kwam een grote zoekactie op gang, maar na viereneenhalf uur was het ventje weer terecht. Hij bleek ergens te hebben aangebeld en onderdak te hebben gekregen. Er is geen sprake van een misdrijf. Dat meldde een politiewoordvoerster.

Leeg

De moeder ontdekte om 05.45 uur dat het bed van de jongen leeg was. Luciano bleek zelfstandig het huis aan de Maurikstraat te hebben verlaten. Hij had slechts een T-shirt en een onderbroek aan, de kleding waarin hij was gaan slapen. Bij de zoekactie waren onder meer politie, brandweer en de ambulancedienst betrokken. Ook een helikopter met infraroodapparatuur werd ingezet.

gekalmeerd

Een Tielenaar bracht de jongen tegen half elf terug naar zijn familie. De man vertelde dat het kind vroeg in de ochtend bij zijn woning aanbelde, waarop het daar door gezinsleden werd gekalmeerd en in slaap viel.

Nadat de jongen later in de ochtend de naam van een kennis noemde, ging de Tielenaar op weg met de jongen naar deze kennis. Onderweg hoorde hij van de zoekactie en bracht het kind direct naar het juiste adres.