SPAARNWOUDE - De organisatie van Dance Valley heeft het programma van het driedaagse dansevenement in Spaarnwoude vrijdagmiddag ingrijpend aangepast wegens het slechte weer. Een deel van het terrein staat onder enkele centimeters water. Alle buitenpodia zijn gesloten. In enkele tenten gaat het evenement nog wel door.

Bekijk video:
Modem/ Breedband


Een deel van het terrein staat onder enkele centimeters water - Foto: Adriaan Ros

"Het is zonde om een dure dj op te laten treden voor vijf mensen", vindt organisator R. Bout. Voor de vrijdag zijn 13.000 kaarten verkocht. Een aanzienlijk deel daarvan is nog niet op komen dagen.

Bout heeft goede hoop dat het weer nog opklaart. "Het feest is in de tenten inmiddels begonnen. En als het droog blijft, sluit ik niet uit dat de mainstage alsnog open gaat." Op het hoofdpodium staan vrijdag onder anderen nog de Britse dj Sasha en de grote publiekstrekker Carl Cox op het programma.

Voor zaterdag wordt de programmering vooralsnog niet aangepast. De organisatie verwacht dan meer dan 40.000 bezoekers. Bang dat mensen zaterdag thuis zullen blijven, is B. Bout niet. "De mensen hebben toch redelijk wat geld betaald voor een kaartje. Die laten zich echt niet tegenhouden door wat regen."

Sfeer goed

Ondanks het slechte weer en het sluiten van het buitenpodium, gaat in de tenten het dak eraf. Volgens dj Nick-K, die vrijdag aan het begin van de avond in de Renaissance-tent heeft gedraaid is de sfeer ondanks de regen, modder en nattigheid goed.

De zogeheten area's zijn volgens de dj redelijk tot goed gevuld. "Ik heb in ieder geval geen lege tenten gezien." Buiten regent het nog steeds, maar het klaart inmiddels wel langzaam op. De dj's die op het buitenpodium zouden draaien, doen dat al in de verschillende tenten.

Het toonaangevende dancefeest gaat voor het eerst meerdaags. Vrijdag dienen de eerste feestgangers zich aan voor een intiem feestje op recreatiegebied Spaarnwoude. Op zaterdag voegt zich daar nog eens de grote bulk van naar verwachting 45.000 bezoekers bij.

Het festival is nog niet helemaal uitverkocht, maar organisator UDC verwacht dat dat zeker voor de zaterdag nog wel gaat lukken. Voor de vrijdag is in ieder geval nog voldoende plek. Tot nu toe gingen hiervoor 12.000 van de 15.000 kaarten over de toonbank, wist directeur B. Bout te melden. Mogelijk zorgen de matige weersvoorspellingen in combinatie met de niet geringe prijs voor een toegangskaartje ervoor dat mensen op het laatste moment beslissen.

Wens

De organisator van Dance Valley, UDC, ziet met het danceweekeinde een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Vorig jaar liep het verzoek voor een meerdaagsfestival tijdens de tiende editie op het nippertje mis omdat er niet voldoende politiecapaciteit voorhanden was.

Maar liefst 150 dj's en artiesten in veertien zogeheten area's moeten het publiek dit weekeinde vermaken. Ook 's nachts is er op de camping genoeg vertier, liet UDC-directeur Brian Bout eerder weten. Zo kunnen bezoekers terecht in een 24-uurscafé, een bioscoop en een stilte-dancearea.

Met de uitbreiding van het aantal dagen kan Dance Valley ook meer feestgangers kwijt. Voor de vrijdag zijn 15.000 plaatsen gereserveerd, de zaterdag biedt plaats aan nog eens 45.000 mensen. Daarmee komt UDC op het maximaal gewenste aantal bezoekers. Op vrijdag speelt het feestgedruis zich op het benedenterrein af. Carl Cox, die inmiddels kind aan huis is op Dance Valley, sluit de eerste dag op een eigen podium af. Verder zijn er optredens van onder anderen Sasha, Dj Jean, Deep Dish en Alter Ego.