DEN HAAG - Koningin Beatrix is dinsdagavond in het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag geopereerd aan de meniscus in haar rechterknie. Ze ondervond daarvan al "vrij lange tijd ernstige hinder," zei hoofddirecteur E. Brouwers van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

De meniscus is een kraakbeenschijf die in het kniegewricht ligt op het gewrichtsvlak van het scheenbeen. De operatie is verricht door dr. M.J.M. Driessen en drs. L.J.C.D. Mol. De koningin keerde later op de avond terug op Paleis Huis ten Bosch.

Claus

Haar echtgenoot, prins Claus, is dinsdagochtend overgebracht van de afdeling intensieve zorg naar de afdeling hartbewaking van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Volgens de RVD is er sprake van een "voorzichtig positieve ontwikkeling" en zijn de artsen wederom tevreden. In maart had de 75-jarige prins hartproblemen, na een hartaanval werd hij toen in het AMC gedotterd. De prins werd vorige week zondag in het AMC opgenomen, omdat hij onvoldoende genas van een infectie aan de luchtwegen.

/NIEUWSClaus overgebracht naar de hartbewaking