BERLIJN - De Duitse vrouw die wordt verdacht van de moord op negen van haar kinderen, kan zich een aantal geboortes niet meer herinneren. Ze lijdt aan geheugenverlies. Op een vraag van de politie hoeveel kinderen ze heeft gebaard, zei ze "de tel te zijn kwijtgeraakt". Dat heeft de politie dinsdag gezegd.

De vrouw heeft toegegeven dat de gevonden kinderen van haar waren, maar heeft nog geen enkele moord bekend. Ze zegt dat ze zich slechts twee geboortes kan herinneren. Vanaf de geboorte van het derde kind zou zij zich bij het begin van de weeën telkens zo hebben bezat dat zij zich er naderhand niets meer van kon herinneren, behalve dat de kinderen al dood waren toen zij weer bij haar positieven kwam.

Meer babylijkjes

De speurtocht in het vroegere huis van de vrouw, in een dorpje ten zuiden van Frankfurt aan de Oder, gaat door. De politie vermoedt dat er nog meer babylijkjes liggen. De 39-jarige vrouw heeft volgens justitie de baby's gedood in de periode van 1988 tot 2004, telkens meteen na de bevalling.

Verschillende vaders

Duitse media meldden dinsdag dat de verdachte opnieuw zwanger is, maar daar wilde de politie niets over zeggen. Een kennis van de vrouw vertelde tegen de krant Bild dat de baby's vrijwel allemaal verschillende vaders hadden.

DNA-onderzoek

De politie gaat er echter vooralsnog van uit dat de man met wie de moeder de laatste twintig jaar samenleefde, en van wie zij eerder dit jaar scheidde, de vader is. DNA-onderzoek moet uitsluitsel geven.

De stoffelijke resten werden zondag gevonden, nadat een man bij het opruimen van de garage van het vroegere huis van de vrouw, menselijke botten had gevonden. De politie kamde de omgeving uit en trof nog eens acht lijkjes aan, die in bloempotten, bloembakken en emmers onder zand en aarde waren begraven.

Vriendelijk

Het gaat om een van de ergste gevallen van kindermoord in de Duitse geschiedenis. De vrouw is inmiddels verhuisd en woont met haar vier kinderen (een dochter van 21, twee zoons van 20 en 18 en een meisje van nog geen 2) in Frankfurt aan de Oder, maar de moeder van de vrouw woont er nog. Buren noemden haar altijd erg vriendelijk.

Verwaarloosde toestand

De verdachte is recentelijk nog in aanraking geweest met de kinderbescherming. Tijdens een hevige ruzie met haar huidige partner in juni belden buren de politie. Agenten troffen het jongste kind aan in ernstig verwaarloosde toestand.

Kennelijk is het niemand opgevallen dat de vrouw zo vaak zwanger was, maar dat daar geen kinderen uit voortkwamen. De nieuwe vriend van de verdachte vrouw zei tegen Bild dat hij geen idee had van wat er is gebeurd.