HAARLEM - De politie Kennemerland heeft in het onderzoek naar de dood van Gijs van Dam junior vier personen aangehouden. Twee van hen zitten nog in voorarrest. In het belang van het onderzoek doet de politie geen inhoudelijke mededelingen over de identiteit van de verdachten. Ook over de verdenking die justitie tegen hen heeft, is niets bekendgemaakt.

De 37-jarige Van Dam junior werd op 28 mei 2004 voor zijn villa in Zandvoort doodgeschoten. Een man met een machinepistool schoot de gehandicapte Van Dam in het bijzijn van zijn gezin door het hoofd. Dat gebeurde op het moment waarop zijn vriendin Van Dam in de auto hielp.

De zoon van de beruchte Amsterdamse hasjhandelaar Gijs van Dam senior was in december 2002 al eens het slachtoffer van een liquidatiepoging. Iemand beschoot hem toen op het Gelderlandplein, waarna hij in een rolstoel belandde.

De aanleiding zou een slepend conflict zijn om een partij drugs. Zijn contacten met Joegoslavische criminelen zou hem uiteindelijk de das hebben omgedaan.