ROTTERDAM - Profbokser Regilio Tuur is opnieuw aangehouden op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer zou zijn partner zijn, Pieternel Lakerveld. Volgens advocaat R. Roethof van Tuur is de bokser vrijdag aangehouden en maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Tuur zit zeker de komende negen dagen nog vast.

Volgens Roethof zijn er vanaf februari "enkele incidenten geweest". De laatste keer is volgens hem ruim een week geleden. Tuur heeft geen bekentenis afgelegd, maar "hij is op dit moment niet in staat heel goed en helder op vragen in te gaan". Volgens de advocaat is zijn cliënt, die zichzelf vrijdag vrijwillig heeft aangegeven, "vrij emotioneel" onder de zaak.

Agressieve buien

In het verleden is de bokser al enkele malen aangehouden wegens mishandeling. In 2000 legde de rechter hem een werkstraf op wegens mishandeling van Lakerveld. Hij kreeg 310 uur dienstverlening en een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden opgelegd. Ook moest de bokser zich laten behandelen voor zijn agressieve buien.

In 1999 werd hij veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur voor de mishandeling van zijn vroegere echtgenote Melinda den Outer. In 1997 en 1998 bedreigde hij haar herhaaldelijk. De laatste keer dat de bokser in opspraak kwam was in juni van dit jaar, toen hij een politieman in het gezicht zou hebben geslagen.

Tuur maakte vorig jaar zijn rentree in de boksring na vijf jaar afwezigheid. Hij won begin mei op zijn eigen gala in Arnhem zijn e profgevecht.

/NIEUWSRegilio Tuur bestraft voor mishandeling ex-vriendinRegilio Tuur hoort twaalf maanden cel tegen zich eisenRegilio Tuur maakt succesvolle rentreeBokser Tuur haalt uit naar agent