WASHINGTON - Door een treinontsporing ten noorden van de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn maandag zo'n negentig mensen gewond geraakt. Zeker elf van de dertien wagons van een trein sloegen om. Zes mensen zouden er volgens tv-zender CNN erg aan toe zijn.

De dubbeldekkertrein van de maatschappij Amtrak was met 190 passagiers en twaalf personen van het treinpersoneel onderweg van Chicago naar Washington, toen hij 15 kilometer ten noorden van de hoofdstad uit de rails ging.

Volgens een deskundige zijn de sporen mogelijk door de hitte omgebogen. Ook in Washington is het momenteel erg heet, met temperaturen tot 38 graden.

De trein zou volgens een woordvoerder van het spoorbedrijf niet te hard hebben gereden, aldus de Amerikaanse zender ABC. Het betrokken stuk spoor is afgelopen zondag nog geïnspecteerd. Kort voor de ontsporing reed een goederentrein nog probleemloos over het stuk rails.

In april kwamen bij een treinongeluk in Florida nog vier mensen om het leven en raakten er 160 gewond. Ook toen ontspoorde een Amtrak-trein.