HETEREN - Doordat een vrachtwagen maandagavond op de snelweg A50 (Arnhem - Den Bosch) in brand vloog, is langs de snelweg een kleine bos- en heidebrand ontstaan. Ongeveer 200 vierkante meter natuurgebied is in vlammen opgegaan. De brandweer had het vuur in berm en bos na korte tijd onder controle.

Door de brand is in de richting Den Bosch een file van ruim vier kilometer ontstaan. Een woordvoerder van de politie verwacht dat de file tegen negen uur maandagavond opgelost zal zijn.

De 45-jarige chauffeur van de vrachtwagen met oplegger uit Kerkrade merkte tussen Renkum en Heteren dat een van zijn achterste banden klapte. Daardoor liep de as van die wielstellen warm, waarna brand ontstond. Politiemensen van het KLPD die toevallig achter de vrachtwagen reden, dirigeerden de brandende wagen meteen naar de vluchtstrook. Daar vloog brandend rubber van de wielen in de kurkdroge hei, die direct vlam vatte.

De brandweer bestreed het vuur met drie bluseenheden. De lading rupsbanden die de vrachtwagen vervoerde, is beschadigd. Bij de brand raakte niemand gewond.