TERSCHELLING - Twee jongeren op Terschelling hebben afgelopen weekeinde alcoholvergiftiging opgelopen. Dat heeft de huisarts W. Groeneveld maandag bevestigd. Hiermee is het totaal aantal gevallen van alcoholvergiftiging op het eiland de laatste twee weken opgelopen tot zeven.

Een jongen van 18 jaar is in de nacht van zondag op maandag in comateuze toestand met een extra snelboot naar een ziekenhuis op de vaste wal gebracht. Groeneveld weet niet hoe het nu met hem is, maar hij verwacht dat de jongen inmiddels is opgeknapt.

Een jongen van 15 jaar kon in de nacht vrijdag op zaterdag na behandeling van de huisarts weer aan zijn ouders worden overgedragen. Die verbleven ook op het eiland.

Groeneveld spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling. "De vakanties van jongeren staan helemaal in het teken van drinken. De landelijke campagne die is gestart om alcoholmisbruik tegen te gaan, heeft nog niet genoeg effect gehad", meent hij.

Alcoholvergiftiging wordt veroorzaakt door het snel en veel drinken van alcohol. De lever kan daardoor een enorme klap krijgen. Iemand kan er dood aan gaan als het niet goed wordt behandeld.