APPELTERN - In het waterrecreatiegebied De Gouden Ham in Appeltern (gemeente West Maas en Waal) heeft een speedboot donderdagavond twee zwemmende zusjes van 12 en 13 jaar overvaren. De oudste is waarschijnlijk overleden. De politie heeft de 31-jarige bestuurder aangehouden. De man had volgens de politie teveel alcohol op.

Het ongeval gebeurde rond 20.15 uur bij camping Het Groene Eiland. Het jongste meisje kon direct na het ongeval lichtgewond uit het water worden gehaald. Het andere verdween. De bestuurder van de speedboot is afkomstig uit Uden. De meisjes komen uit Veghel.

Na het ongeval kwam een grote zoekactie op gang. Daaraan deden onder anderen duikers van de brandweer mee. Het meisje werd niet gevonden. Volgens de woordvoerster van de politie is er weinig hoop dat het 13-jarige meisje levend wordt gevonden. De gearresteerde Udenaar wordt verdacht van dood door schuld.

Het ongeval veroorzaakte een paniekstemming op de camping waar de zusjes met hun ouders verbleven. Tot laat in de avond volgden gasten de verrichtingen van de duikers en werd er over het incident gepraat. De politie schakelde slachtofferhulp in voor het bijstaan van de ouders en de andere campinggasten.