Bij een bootongeluk op de Surinaamse rivier de Coppename zijn vrijdag zeven mensen omgekomen. Een onbekend aantal wordt nog vermist. 

Dat schrijven diverse media in Suriname. De Surinaamse politie was niet bereikbaar. Alle slachtoffers woonden in het dorp Corneliskondre in het noorden van Suriname.

De boot waar de slachtoffers in zaten is omgeslagen. Het water was onstuimig. Door een grote golf die tegen de boot sloeg, raakten de inzittenden in paniek en kwamen aan een kant te zitten. Toen ze probeerden het water uit de boot te scheppen kantelde deze om. Geen van de mensen in de boot droeg een zwemvest, terwijl dit wel verplicht is bij het reizen in de open korjalen.

De regering van president Desi Bouterse zegt in een verklaring "met grote ontsteltenis" kennisgenomen te hebben van het ongeluk. Het leger, de politie, medische hulpdiensten en dorpsbewoners hebben ter plekke hulp verleend, aldus de verklaring.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!