DELFZIJL - Een 19-jarige man uit Delfzijl is in de nacht van zaterdag op zondag bij een steekpartij in zijn woonplaats om het leven gekomen. Twee mannen van 22 jaar uit Delfzijl raakten gewond, van wie een ernstig. De politie hield een 25-jarige man uit deze plaats aan. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De zwaargewonde man is in het ziekenhuis opgenomen. De andere liep slechts licht letsel op. De steekpartij ontstond door onbekende oorzaak in winkelcentrum Kuilsburg. Toen politieagenten arriveerden zagen ze dat de 25-jarige man een andere met een mes probeerde te steken. Hij kon pas na het lossen van een waarschuwingsschot worden aangehouden.

Menigte

De politie had grote moeite om de toegestroomde menigte in bedwang te houden. De aanwezigen meenden aanvankelijk dat de politieagent gericht op de man had geschoten. Pas toen duidelijk werd dat dit niet het geval keerde de rust weer terug. De politie hield ook nog een 27-jarige man uit Delfzijl aan omdat hij de politieafzetting was binnengedrongen.