RIJSWIJK - De komende dagen blijft het tropisch. Net zoals dit weekeinde gaat de temperatuur maandag richting de 30 graden. Het eerste tropische weekeinde werd massaal gebruikt om af te reizen naar de Nederlandse kust. Alle lokale en provinciale wegen naar en van de Nederlandse stranden stonden zondag vol.

Op het strand van Scheveningen was het zondag zeer druk. Tot aan het einde van de middag hield de stroom badgasten aan. Maar de hitte, de drukte en het eindeloze wachten op een parkeerplaats deden weinig af aan de goede sfeer, meldde een politiewoordvoerster.

Het politiekorps Haaglanden zette extra personeel in om de ultieme strandzondag in goede banen te leiden. "Maar tot nu toe is alles zonder incidenten verlopen", aldus de zegsvrouw.

Autoradioverbod

Behalve met de drukte moest de politie toezien op het verbod op herrie uit autoradio's dat burgemeester Deetman eerder deze week instelde. Blijkbaar was iedereen zondag goed op de hoogte, want de politie heeft geen bekeuringen hoeven uitdelen.

"Er waren wat mensen die hun radio zachter zetten bij het zien van een politieagent", aldus de woordvoerster. Het verbod is gericht op groepen jongeren die bij mooi weer hun voertuigen op de boulevard parkeren en hinder veroorzaken met hun keiharde muziek. "Al met al was het een hele drukke, maar wel gezellige stranddag."

Volle parkeerplaatsen

Op de A58 was het zondag zo druk dat over ongeveer 50 tot 60 kilometer langzaam werd gereden. Reizigers deden er twee uur langer over om van knooppunt de Stok bij Roosendaal naar Vlissingen te komen.

Volle parkeerplaatsen

Ook de meeste parkeerplaatsen zaten bomvol. zegt een woordvoerder van de ANWB. Badgasten voor Scheveningen konden de auto op het Centraal Station in Den Haag parkeren en daar speciale pendeldiensten naar het strand nemen.

De Nederlandse Spoorwegen hadden zondag extra treinen ingezet naar het strand. In de maanden juli en augustus rijdt er sowieso tweemaal per uur een extra rechtstreekse sneltrein van Amsterdam naar Zandvoort.

Beachbop

Ook het dansfestival Beachbop in Bloemendaal veroorzaakte zondag extra verkeersdrukte richting de Nederlandse kust.