AMSTERDAM - De poema loopt nog gewoon rond op de Veluwe. Het persbericht dat maandagavond ogenschijnlijk van de Stichting Geldersch Landschap werd verstuurd blijkt vals. "Die persoon die dat heeft verstuurd, is bij ons helemaal niet bekend," aldus woordvoerster Claudine Bonzet.

Het persbericht werd maandagavond uit naam van de stichting verstuurd en bevatte onder andere de volgende tekst:

"De jacht op de loslopende poema, die op 14 juni in Ede werd geopend, lijkt tot een spoedig einde te komen. Boswachters van Stichting Geldersch Landschap hebben maandagmiddag enige tijd "een grote katachtige" achtervolgd in de bossen bij Arnhem. Het dier werd geraakt door een verdovingspijl, maar wist alsnog te ontkomen.

Stichting Geldersch Landschap maant omwonenden tot kalmte: 'Er is vooralsnog geen reden tot verscherpte maatregelen. De kat rende dieper de bossen in, maar het verdovingsmiddel zal uiteindelijk voor een diepe, lange slaap zorgen."

Maandagavond ontkrachtte de woordvoerder van de gemeente Apeldoorn al het persbericht: "Het is loos alarm. Ik heb zojuist met mijn contactpersoon bij de politie gesproken. Volgens deze man is de poema nog een half uur geleden omstreeks kwart voor tien nog gezien op het grondgebied van Apeldoorn".