Rond de negenhonderd passagiers zijn gestrand op Eindhoven Airport. Al het vliegverkeer werd daar zondag stilgelegd vanwege de mist. Op verzoek van de luchthaven heeft het Rode Kruis in de terminal vijfhonderd veldbedden neergezet.

Een woordvoerder van de luchthaven verwacht dat die in de nacht van zondag op maandag lang niet allemaal bezet zullen zijn. Een deel van de passagiers is naar huis, naar familie of naar een hotel gegaan. Voor degenen die wel op Eindhoven Airport overnachten, is eten en drinken geregeld.

Of de geannuleerde vluchten maandag wel kunnen worden uitgevoerd, is nog niet zeker. Ook dan wordt mist verwacht. Er staan in elk geval veertien extra vluchten van Ryanair gepland om de achterstand weg te werken.

Ook Schiphol had problemen door de mist. Er kunnen veel minder vluchten afgehandeld worden door de luchtverkeersleiding en dat betekent dat er minder vliegtuigen kunnen landen. Normaal gesproken kan Schiphol 65 inkomende vluchten per uur afhandelen. Nu zijn dat er slechts 34 per uur.

Hoe ontstaat mist?
60
Hoe ontstaat mist?

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!