ISTANBUL - Een Nederlandse man is zaterdag ernstig gewond geraakt door een explosie in een restaurant in de Turkse stad Istanbul. Ook een Turkse werknemer van de eetgelegenheid heeft verwondingen opgelopen, meldde het Turkse persbureau Anatolia.

Een woordvoerster van de ANWB heeft zondag gezegd dat de Nederlander binnen een aantal dagen naar huis vervoerd kan worden. De man ligt in een ziekenhuis in de Turkse stad en maakt het naar omstandigheden redelijk goed.

Volgens de plaatselijke media was er een explosief bevestigd aan een van de tafeltjes op het terras van de eetgelegenheid waar de Nederlander zat.

Het Nederlandse consulaat-generaal in Istanbul heeft het slachtoffer in het ziekenhuis bezocht. Ook is er contact geweest met familie van de man in Nederland. De ANWB en het ministerie geven verder geen bijzonderheden over de identiteit en verwondingen van de man in verband met zijn privacy.

Bomaanslagen

Verscheidene plaatsen in Turkije zijn de afgelopen weken getroffen door bomaanslagen. In de plaats Kusadasi vielen vorige week vijf doden door een explosie in een minibus. Eerder in juli raakten twintig mensen gewond bij een aanslag in de badplaats Cesme. De Turkse regering heeft separatistische Koerden verantwoordelijk gesteld voor beide aanslagen.