VARSSEVELD - Geen boottocht door de grachten van Amsterdam of bezoek aan de Amsterdamse Wallen, maar een huifkartocht langs het geboortehuis van Guus Hiddink en winkelen in de hoofdstraat van Varsseveld.

De gemeente Wisch, waarvan Varsseveld deel uitmaakt, is er van overtuigd dat de Zuid-Koreaanse toerist binnenkort na de landing op Schiphol Amsterdam links laat liggen en spoorslags naar de Achterhoek afreist. "We zijn druk bezig met het samenstellen van een een tweeënhalf uur durend programma. Echt, het gaat lukken", verzekert de gemeentewoordvoerder enthousiast.

De eerste bussen met Koreaanse fans zijn inmiddels al in 'Hiddink-town' geweest. In Varsseveld wordt druk gewerkt aan een speciaal museum voor Guus Hiddink, het 'Guuseum'. Er worden vier thema's behandeld, waaronder WK-souvenirs.

Daar zit ook een 36 meter lang spandoek bij van de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea. Het doek weegt 150 kilo en heeft in de stadions gehangen waar Zuid-Korea zijn WK-wedstrijden speelde, aldus de gemeentevoorlichter. Het is niet bekend wanneer het Guuseum open gaat.