AMSTERDAM - Het gaat iets beter met prins Claus. Volgens zijn artsen kan er gesproken worden van een 'licht herstel', zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag laat in de middag meegedeeld.
RVD

De gezondheidstoestand van
prins Claus

Het is nog onduidelijk waardoor de conditie van Claus begin deze week plotseling verslechterde. De communiqués van de RVD duiden erop dat de zwakke gezondheid van Claus verder is aangetast door een nog onbekende infectie. Bestrijding van die infectie met medicijnen is ingewikkeld, omdat de prins al verschillende andere medicijnen krijgt voor eerdere aandoeningen.

Bezoek

In de loop van de dag bezochten prins Willem-Alexander en zijn echtgenote prinses Máxima prins Claus, evenals prins Johan Friso, prins Constantijn en diens echtgenote prinses Laurentien. Ook prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven bezochten donderdag de zieke prins.

Infectie

Claus keerde na een eerdere opname in het AMC op 13 juli terug naar huis. In het AMC werd hij behandeld voor een infectie aan de luchtwegen. Zijn herstel thuis op Paleis Huis ten Bosch verliep minder voorspoedig dan was verwacht.

De prins werd daarom zondag rond het middaguur ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. Dinsdag was zijn conditie zo achteruitgegaan dat hij werd overgebracht naar de afdeling intensieve zorg.

/NIEUWSToestand Claus weer kritiekClaus weer in ziekenhuisPrins Claus op intensieve zorgArtikel overlijden Claus al online